Saturday, December 3, 2011

POLIGION = Politics + Religion!

Salam,, Hai!!

Pagi ney aq on Fb yg dah 2 hari x on bub aq balek kg,,
tetibe aq nampak kwn q post marah2..
nk tao pasal ape aq IM la dye.
CEKIDAUT!!



ni yg aq nk citer neyh!!

Coke,, haram sebab ade sumbang kat israel,,
Mcd pon ade sumbang kat israel..
Asal ade kene mgene ngan israel/yahudi je haram..
camtu??

Aq memang x kuat agama,,
sembahyang x cukop mcm kau, kau, kau dan beliau!!
Tapi ade sumthin yg aq nk korang fikir bersama,,
Coca-Cola, McDonald, Starbucks Dll...
Sume jenama oversea dan sediket sebanyak ade 
kene mgene ngan israel.
TAPI!!!!!!!
Korang cuba tengok kat label2 and wrapper bende2 tersebut!!
Golden Arch Restaurants (M) SDN BHD
F&N Coca-Cola (M) SDN BHD
Kebanyakan daripada company2 tersebut ade (M) kat balakang
M for Malaysia!!
Company Malaysia derr!!
cuma diorang dapat licence daripada company main kat overseas sane
untok distribute product dyorang kat malaysia
Mungkin memang ade dye sumbang kat israel.
tapi amount yg sangat sikit derr..
yg penyumbang terbesar tu company main!!! 
Bukan company Malaysia!!
korang fikir laa
Dyorang nak pakai duit gak untok modal, beli supply,, bayar shareholders,, pekerja, dan kuli2 dyorang
bukan sepenohnya bagi kat israel!! 
Yang korang kate bagi kat israel tu mungkin cuma royalty yg dibayar kat company kat overseas tu!!
cuba la fikir same2..
duit yang korang bayar tu bukan nye pegi kat israel pon,,
duet HALAL korang tu diguna untok bayar pekerja2 dyorang yang bekerja untuk menyara keluarga diorang..
duet korang x pg ke israel pon derr...
ade jea kat Malaysia neyh!!
so,, jgn laa dengar sangat PROPA2 yg dikeluarkan sesetengah pihak pasl sesuatu bende tu,,
fikir raionalnye dulu..

K la,, 
Sampai sini jea..
agak2 x puas haty,, nak kutuk, kutuk laaa..
seingat aq,, Malaysia masih ade kebebasan bersuara!!
Chow Chin Chow

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Monday, November 28, 2011

Masalah??

Salam, hi,

Baru seminggu aq ngan dye berjaohan
Masalah mula datang,
aq pon x tao,
mungkin ni mmg nasib aq,
atau disebabkan oleh aq!
papepon otak aq da xley nk trime lg dah.
aaaaaaarrrrrggghhhhhh!!!

I hope I can be just like Barney Stinson,
But now I'm just like Marshall Erikson, 
I just hope I wouldn't end up being Theodore Mosby.
Found "The One" after hundreds of tries.

It's nice to have relationship like Barney and Robin,
But now I'm committed like Marshall and Lily,
Or maybe into Ted's steps I should try to sway,
And let Universe show it's way.

aq bebetol x tao skunk ney..
Confuse!!

k la.
chau chin chau

p/s : Aq telebih tengok "How I Met Your Mother" recently!! SORY!

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Wednesday, November 16, 2011

Hye Cik Anonymous

Salam, Hye..

Mesti korang terkejot kan tengok blog aq diupdate 2 kali sehari..
hahahah

slalunye sekali/due kali je sebulan. 
tapi hari ni dua kali sehari!! 
hahah..

Btw, post ney hanye nak cakap pasal Cik Anonymous
kawan baru saye yang tiada nama, tiada suara dan saya tak tahu langsung paras rupanya.
saya hanya jumpa dia dekat panggilan tanpa nama di phone sy.. dye x cakap ape2,
dan saye bole cakap ape je yg saye suke..
at first ad satu misscall dkt handphone saya.. then die call tapi takde suare, so, saya ingat dye tertekan, tapi bile die call kali ke tiga n keempat baru saye perasan yg mmg dye nak telefon saye.
kadang2 je saya dengar suara bernafas dihujung talian,
atau suare latar yg sangat jauh!!
tapi saya suke cik anonymous sebab dye dengar semua yg saye cakap tanpa membantah!! hahah..

Selamat Berkenalan Cik Anonymous!

K la..
chow chin Chow

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Juwitaku!! Papa miss you!!

Salam, Hey!!

Title yang agak menggelikan bulu tengkok!!
hahaha.. 
tapi itu jea laa yg tepikior kat otak aq ney..

sedar x sedar da nk habis 1 semester aq blaja kat Bumi Kenyalang ney.
lagi 3 hari aq balik semenanjung.
tapi fikiran aq, otak aq, jiwa aq da ad kat johor daa!! 
ta saba nak balek kg yg aq ghindu seangat tuh!
my family, my house, my room, my bed! hahah..

but the thing i miss the most is my juwita!!
JGE 2569!!
I MISS YOU SYG!!
Tggu papa balek k!!
hahah..

*sumpah gile.. tapi takpe, bukan ade org bace pon blog aq ney!! hahah

k la tu jea kot!!

next tyme aq update lg!! 

bubuye 

CHOW CHIN CHOW

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Monday, October 31, 2011

syg aq untuk semua,, tp yg ni untok ko SORANG!!

Salam, hai!

lame x becakap.. nk cakap balik laa.. hahah
.................................................
on second thought, 
ta jadi cakap laa.
nk tunjuk gambar neyh dulu!!

memang syg sy untuk ramai orang,
tapi cinta sy untuk awak sorang.

k la.
chow chin chow

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Wednesday, October 12, 2011

Kata2 Kesat?? X Jadi Masalah!!

Salam..
hoy!!

Today, cam bese.. setelah bertaun x update tetibe rase nk update plak!!
Kata2 Kesat atau lebih dikenali sebagai Mencarut.
Ayat2 macam B**i, F**k, Dll amat popular dalam perbualan seharian!!

*hahah.. mcmne aq tawu? jgn tnye!!

TAPI!!

ayat2 mcm ney dah x jd hal lg bg aq,,
bukan sebab dah biase tp sbb aq mempunyai sudut pandangan yg berbeza.
dan taun ney aq nk kongsi ngan korang
cara mengelakkan kite terasa ngan kata2 kesat yg org cakap..
and, seperti yg aq cakap td,,
aq mempunyai sudut pandangan yg berbeza..
ni adelah sudut pandangan aq bout kate2 kesat ney!!

F**K : jangan amik maksud tersirat!! tersurat je amek..
terima perkataan tersebut sebagai  perbuatan.
dyorg sebut bnde ney sbb dyorg tak tau maksud sbenar perkataan tersebut!!
lao org bagi middle finger kat korang pon buad dek je.. 
anggap mcm dyorang jakon nk tunjuk jari hantu dyorang!!

B**I: jangan la plak korang rase dyorg samekan korang dgn binatang tersebut
cara yg terbaik adelah korang terima ayat tu macam
orang kate ehh,, kucing!! dan sebaik2nye pandang keliling dan cube carik binatang tersebut

S**L : lao ade org cakap ayat ney ko anggap je 
ayat ney tade makne ape2..

lastly yg paling penting,, semua perkataan2  yg dyorg
 cakap tu korang anggap je tade makne..
habis cerite.. hahah

ini lerr idea yg aq ade stakat ney!!
azam untuk jd blogger yg rajin x berjaya!!
so,, lagi 3-4 bulan check laa lg,,
lao nasib baik ad laa... hahahah

K la..
ChoW ChiN ChoW

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Tuesday, September 20, 2011

Serunding dari Seberang.

Salam,
Olla!!

Hari ini adelah hary yg sangat gumbira bagi aq,,
sebab??? 
SERUNDING DAGING yg ditunggu2 telah pun sampai ke tanah borneo neyh..
da lame aq nk makan serunding daging dr pantai timur..
dulu,, mase kakak aq kat Terengganu slalu laa mkn..
lgpn dah menjadi antare makanan favuorite aq
serunding + nasi putih + air suam sbg kuah!!
hahah... stylo kan??
makanan bajet..
bagi mereka2 yg belajar di pantai timur,,
anda boleh mencuba resepi ini di tempat pengajian anda
kerana inilah makanan yg paling save skaly!!
hahah..

Owh ye,, serunding daging tersebut telah dikirimkan kepada aq oleh
kesayangan saye..
thanks syg,, susa2 je abeskan duet PT untok saye.. nanty saye ganty balek k!!!
thanks again syg..
SAYANG AWAK SANGAT3!!!!

HAHAH
cukoplah menulis,, btw,, aq berazam untok jd blogger yg agak rajin lepas dpt DSLR baru..
doakan aq berjaye yea!! hahah...
!!!!!!!!!!!!!!!!!

K la..
ChOw ChIn ChOw



Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Sunday, August 21, 2011

Tiba masa untuk bercerita semula.

Salam,

Alleycats

Berita Dari Rantau

Angin pantai
Dingin mencengkam
Ombak laut
Mengajak pulang

Di sini ku rindu
Kampung halaman
Yang lama kutinggalkan

Betapa indahnya negeri orang
Tak seindah tanah tumpah darahku
Wajah sanak saudara yang tercinta
Bermain di mataku di kala sepi

Sawah ladang dan pohon nyior
dDengarkanlah jeritan hati
Kuingin nyatakan...
Aku sering merindu belaianmu
Aku sering merindui kasihmu

Cukup lama rasenye sejak aq menulis,
kali yang terakhir adalah ketika anonymous menyerang Malaysia.
kini aq berada di bumi borneo
tempat yang baru bagi aq,
~Betapa indahnya begeri orang~
tapi walau indah macam mane sekalipon,
Batu Pahat tetap dihati..

Bila berada di perantauan ney baru aq sedar
satu benda ynag da lame patut aq sedar,
AQ ADE RAMAI ORANG YANG SAYANGKAN AQ

My ABAH,, die memang garang..
tapi die slalu tipon nk tanye khabar berita dari aq
tapi ayant die yang paling selalu dye tanye adelah
"Duit ade lagi???"
Walopon mase tu aq ade 5 inggit jea dalam pocket aq tetap akan cakap ade lg.. hahaha
tak macam mase kat hostel dulu,, ade 50 inggit pon cakap tade!!!
hahaha

My lovely MAK!!! ibu yang sangat2 caring!!
walopon sebenarnye aq mmg manje ngan mak aq!!
engat lagi mase 4th day puase
 mak aq antar serunding ngan sambal ikan bilis,,
hari yg ke 7 da habes daa.. huhu..
slalu lao aq tipon ruma crite pasal sume2 bende kat sini mak aq selalu cakap
"kesian anak aq!!"
takpe mak!! apik da beso!! hehe

3rd my lovely Pkowt!!
dye laa yg slalu aq kol lao da bebetol x de duet!! huhu
orang perantara!! huhu
tapi yang specialnye tu dye buad confession
kat blog dye pasal aq.. hahaha... 
LOVE U TOO PKOWT!!!

Next my lovely CikBeyla!!
Always amek berat pasal aq.. sentiase!!
kdg2 sbb dye aq rase nk pindah g maktab kat Kelantan jea..
amek berat pasal aq pastu kaw punye pasal x amek kesah!!
lao tade duet dye laa yg aq britau,, n ayat yg akan kluar dr mulut dye nanty adelah
"bak sini nombor akaun!!! saye bank in!!"
haha.. awak2..
Sayang awak ketat2 laa!!!

Last but not least!!
someone new that a little bit special to me.
A little sister that i would like to have as my own little sister..
aq sayang ko la deq oyy!!!
aq tawu ko pon!! hahaha..

k la.. aq rase sampai sini jea kot nk cerite.. 
seperti biase,, no illustration!!
just more words.. hahaha

ChoW cHIn ChoW


Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Thursday, June 16, 2011

Tahniah Anonymous!!! Filesharing sudah boleh diakses semula!!!!

Salam!! hye!!!

Harini aq sangat happy sebab semua laman web file sharing
SUDAH BOLEH DIAKSES SEMULA!!!
hanya dengan beberapa langkah mudah
anda sudah boleh meng akses laman web seperti the pirate bay dan lain2 
laman web yang telah disekat oleh SKMM..

ikuti langkah2 dibawah dan nikmatilah unlimited downloads!!!

thats all...
thank you for trying!!!

P/S: ikot bebetol langkah2 tersebut.. tq...

kla.. need to go...
CHOW chin CHOW

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Sunday, June 12, 2011

aKHiR nYe!!! AqHu mEnuLis seMuLo...

Salam,, Hye... 

Lame da rasenye aq x menulis... dkt sebulan laa...
ye la... dsebabkan kemalangan yg ku hadapi kan....
(cehh,, nk salakan excident lak,, da mmg ko malas nk menulis...
ckp jea laa... =.=")
skunk aq nk menulis balek.. 
Banyak topic nk crite... tp aq pileh some 
of the most interesting story jea..
so,,, this is the stories that i've chosen...
1st of all... 
hari ini,,, 12 JUN 2011...
genap laa setaun minus sebulan aq ngan si die...
mmg lame syiot... sblom nie tade yg kekal...
knp???
sbb aq telah mewarisi sumpahan yang ade kat setiap 
waris yang berjantina lelaki mcm aq..
*sumpahan syiot... ayat takleh blah..
sumpahan ape???
urrrmmmmm!!!!!!!!!!!!
sendri mau pikir laa....
sumpahan nie akan terus berlaku selagi ade makhluk
yg bergelar lelaki..

TAPI!!!!!!!!!!
aq da bole kawal da sumpahan tu..
kpd wanita yg pernah berhubungan dgn lelaki yg 
memiliki sumpahan ni..
jgn marah kat dyorang... 
dyorang mangsa,,, bukan pemangsa..
oh ye.. agak lari topik..
si dia!!!! 

name yang agak selalu muncul dalam post2 aq..
name yg juge pernah takeover blog aq lao aq da lame sgt
ta menaip...
memang dye yg memperkenal kan aq dgn blog ney sume..
dan yang paling best!!!!
nampak??? MOST VISITED!!!
k la... abes crite pasal dye.. nak lebey2..
tnye dye sndrik... aq da lupe...
*haha.. ape punye bf laa aq ney..

2nd...
DEMAM BURUNG YANG MARAH!!!!!!!!!


aq da demam dengan game neyh!!!!
bermula dengan Sony Ericsson Xperia X10
hingga ke Google Chrome aq ade game neyh!!!
suke giler game neyh!!!!

last but not least..
no.3
Aq da fully recover dari excident yg lepas...
Moto RXZ kesayangan aq po da kluar dr bengkel..
tapi belum siap sepenuhnye...
masih lagi menanti sparepart yang dioder sampai..
da fully siap nanty aq post gambo dye...
papepon... like i said before..
Until when when..
REMPIT D HATI KU...
aq da plan lg 2-3 taon aq nk beli
YAMAHA YZF R4 250cc
atau

 
KAWASAKI NINJA 250cc
aq pileh moto 250cc nie sbb aq malas nak amek lesen B FULL
haha....

sampai sini laa aq nak mencarot... 
2-3 hari lg aq update lg...
atau mungkin esok...
tengok laaa...
last word from me...
"Awak!! 1st awak, 2nd game, 3rd moto... awak num 1 la..."

k la...
chow CHIN chow





Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Tuesday, May 24, 2011

Malang Tak Berbao....

Salam,, Hayyy!!!

Dah lame da CikB3yLa suro saye upate blog ney...
tapi saya tak update gak...
skunk sy nak update...

Selasa, 24.MEI 2011.. Kira2 pukul 6 petang..
saya dalam perjalanan menuju padang bola...
dengan menaiki RXZ kepunyaan saye...
sedang dalam perjalanan ade sebijik motosikal
 yang dipandu perlahan dibahagian kiri jalan..
disebabkan moto aq yg agak laju...
aq potong bahagia kanan moto tu..
tak semena-mena moto yg dipandu perlahan tu membelok ke kanan..
dalam keadaan motor yg laju...
saye x dpt mgelak dan terus melanggar pakcik 2..
HASILNYA...
AMARAN!!! KALAO ADE MUNTAH2,, LOYA,, DAN TAKOT TGK DARAH..

JANGAN TENGOK 











ni la kecederaan yg kuhadapi...

muke aq da mcm johan raja lawak mase kes dye kene baling tu x?????
hahaha...
k la... walao papepon... 
rempit tetap dihatiku..
hahaha

K. La
cHow ChiN ChOw

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Thursday, May 19, 2011

U, Me, Poli Dan IPG..

Salam,, Hayy!!! 

Petame2 nye sorry bub da lame tak update post...
lame sesangat..
sebab bile ade ORANG tu take over
aq tepikior....
"Ko terrer sgt blogging kan??? sampay blog aq pon ko nak take over...
jage lhaa due due... amek....
"
ehhh... tak tak.. aq cakap macam ney..
"lame betol aq tak update.. sampay dye update kan... THANKS SAYANG!!!"

ok2 dah...
kembali ke tajuk..
U, ME, POLI dan IPG
Nama saya Mohd syafiq bin Mohtar
saya berusia lapanbelastahun..
saya adalah salah seorang daripade mereka yang sedang dalam dilema
 untuk menyambung pelajaran ke peringkat yang lebih tinggi..
dilema saya bermula apabila saya ditawarkan menghadiri temuduga
Institut Pendidikan Guru,,

kemudian pada satu pagi yang indah henpon TORCHLIGHT 
aq pon berbunyi..
mesej yang berbunyi seperti ini..
TAHNIAH! bla bla bla.. yada yada yada..
Terpilih temuduga.. bla bla bla..
Kejuruteraan Penyelengaraan Pesawat...
bla bla bla... maklumat lanjut layari www.politeknik.edu.my
TAPI!!!!!!!!!!
masalahnya aq pg kat situ dye cume tulis bende yg same...
PANAS!!!!!!!!!!!!
yg ni crite poli nye..

pasal Matrikulasi yang da konpem2 aq reject..
aq dapat KMM (Kolej Matrikulasi Melaka)
londang, melaka...
dah la matrik,, melaka pulak tu.. 
memang TAK la aq nak pegi...
tapi knp maseh ade orng ckap matrik tu baguih????
markah math average 30/100
bagus ke???????
tu matrik..

cite pasal u plak...
tgah2 orang dok sebok check upu..
aq pon check la jugak...
dapat course yg aq mintak...
ni,, gambo ape yg aq dpt




nampak kat atas tu...
UiTM Kampus Bukit Mertajam Pulau Pinang!!!!!

Ohh UiTM,, takde lagi dekat ke????????
perlis ke,, kelantan ke???
kusangkakan UiTM Shah Alam...
ghupe2 nye penang...
masalahnye hari pendaftaran nye ialah pada 21 MEI...
YA!! 21 MEI...
Saya ulang.. 21 MEI...
tarikh tu sama dengan tarikh keputusan temuduga IPG yg aq tggu..
aq memang plan nak pg IPG...
sebab masa depan terjamin..
konpem abes blaja je ade keje...
 sekarang ney aq da dalam dilema ney..'
lao tak pegi penang tu,, takot IPG tak dapat..
huhuhuhu....

k la... aq nak pgi sambung cabut flower petals
sambel berkate pegi U ke tunggu IPG..
habes laaa pokok bunge mak aq... huhu..
da cukop laa aq menulis...
laen kali crite lg k..

cHow cHin cHOW


Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Monday, May 2, 2011

Baru,, BARU,, dan BARU

Salam,, Hoyt..

Sume orang ade minat maseng-maseng kan???????
Aq ade 1 minat BARU.. 
DRIFTING
o.O??
Orang kate drifting ni sukan yang mahal dan memakan belanja yang besar,,
ye la,, tayar cepat botak,, drive shaft nak kene tip top,,
pastu kete kene ade ciri2 keselamatan 
macam palang besi untuk elakkan kereta remuk kalau excident..
sume tu makan belanja yg besar..
tapi bagi aq kalau dah minat,,
bape banyak abes pon tape...

TAPI....

Aq tak la sekaye tu kan sampai nak bazir duet untuk drift ni...
jadi aq cut cost..
beli kereta yang dah full spec untuk drifting..
beli yang murah.. jd kalau jahanam pun aq tak kesah!!!!!!!!
so,, aq pon beli laa kete neyy...
...........................................................
.........................................
.......................
................
..........
........
........
............
...................
.....................................
.............................................................
.......................................
.......................
............
........
....
..
.



JENG....... JENG....... JENG.......






ni dye kete yang aq cakap kan tu... 
<<<<REMOTE CONTROL CAR>>>>
bole drift,,
ade tayar spear,,
ta kesah kalau excident..
tak payah isi minyak...
MURAH..
MUDAH..
JIMAT...
tak payah pening pening kepale nk piker..

tapi yang atas ni gambar body set original...
sampai2 je kete ni kat ruma aq aq terus modify jadi macam kat bawah ney..


Body die aq spay warne merah,,
pastu taruk racing stripe..
spoiler die aq tampal sticker RISING SUN
rim dye pulak warne PUTIH 
sebab nak cantik...

 

lampu kat kete ney da ready installed.. 
jadi dah memang gempak...
lampu belakng dye hanye menyala kalau reverse...
kat rim pon ade lampu tao..
engat ape?





Satu lagi benda BARU yang teman nak crite adelah...
baju baru... huhuhu....
semalam saye bersame family...
Mak,, Akak,, Adek,, Adek,, dan Adek,,
kuar ke bandar Batu Pahat..
kitorang pergi ke satu shopping mall baru kt BP..
tak la baru sangat...
tp baru lah jugak......
tujuan utama adelah nk beli sluar track untok adek saye
then sedang adek aq round round 
mencarik sluar yang berkenan dihati
aq pon round tengok menalah tau ade yg berkenan dihati...
lagipon duet gaji ni kalau simpan lame lame pon takot dimakan dek anai- anai..
huhu...
jadi aq pon ternampak baju ni.. 
mula mula aq pilih sehelai je...
then promoter tu kata satu RM29.99 tapi 2 RM50
bile dengar je amoi tu kate 2 RM50,,
terus aq cari baju lg satu..
JIMAT SEPOLOH HENGGET..
so,, ini la baju baju yg aq beli...
saye da pakai saiz M dah...
dah tamo paki baju saiz S..
saye dah besar... huhu



setakat ney.. ini je la benda baru yang aku bole crite...
ade mase crite lg ok...

k La..
ChOW ChIn ChOW...

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

THANKS SAYANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Salam.. HEYYA...

Hari ni saye nak berterima kasih kepada sayang saya... 

kerana sudi untuk modify blog saye ke arah yang lebih baik..
SORY sebab banyak kerenah...
tapi kan da cakap TAYAH TUKA..
np tuka gak..
hehe..
Neway...
THANKS!!!!!!!!
beskal 2 nampak lebey chantek.
huhu.....

Post ney da abes....
ChOW ChIN ChOW

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Kumpulan KOmpang KULAAN!!!

Salam,, Hayy!!!!

MARI,, MARI,, MARI...
YANG JAUH KITE RAPATKAN ,,
YG DEKAT KITE ERATKAN...
Harini saya nak promote satu bende kat reader2 sume...
bendenye bukan bende tapi lebih kepade servis...
lao ade yang nak kawen ke,,, nk buad perasmian pape ke...
pengumuman ni memang sesuai sangat dibace kalian2...

KUMPULAN KOMPANG KULAAN
nama yang baru dipersada kumpulan kompang se-Malaysia..
walaupun baru kami telah mendapat tempahan sehingga 2 kali sebulan
bergantung pada masa.
haaa... berminat???
kalau berminat leave comment kt cni.. 
nanty saye keep in touch touch n go ngan u alls...
harge bole kautim punye...
ni ade gambo2 SHOW kitorang...
so,, u alls check it out la yea!!!!!!!!







lawa kan uniform kitorunk...

k la...
ChOW ChIN ChOW

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Sunday, April 10, 2011

To The Infinity And Beyond!!!!!!!!!

Salam,, hie!!

Stelah separuh dariku telah menulis semula,,,
kini giliran aku untuk memulakan bicara..
bila kekesalan melanda jiwa,, 
dan kau tidak dapat ku berbicara..
muncul pendengar ketiga,,
menutup kekesalan dengan bercerita..
cerita yang tiada mengena dengan diri kita,,
menungu bilakan masanya tiba,,
untuk menjadi satu dengan seperdua,,
jiwa bergoncang tiba-tiba,,
melupakan dirimu telah bermula,,
hampir terpatri janji berdua,,
namun ku putuskan semula,,
kerana erat genggamnya janji kita,,
milikmu ku berjanji setia,,
takdir yang esa menentukan masa..

PEEERRRRRGGGGGHHHHH!!!!!!!!!
lao aq da start layan jiwang,,,
tangkap leleh beb...
 BTW,, esok da bole buwad semakan temuduga KPLSPM,,
kpd sape yg ta tawu KPLSPM itu adelah
Kursus Perguruan Lepasan SPM..
Sebenarnye aq mmg berminat nk masok under government..
Target aq yg first adelah askar..
mule mase aq form 3 lg... pas PMR aq pg test na masok MTD/RMC..
tp disebabkan result trial aq yg taq seberape aq ta dpt..
then,, after SPM aq ckp ngan bapak aq aq nk masok polis,,
bapak aq ta bg bub dye ckp susah jd polis skunk nie...
Then aq buwad keputusan untok isi borang IPG..
jadi cikgu,,
sambung legacy mak aq...
jgn salah anggap.. cikgu bukan pilehan terakhir aq ea...
disebabkan aq nie agk suke layan budak2...
aq pon apply untok jdi cikgu SK...
english and math...
hehehe...
jadi aq excited sgt ney na dpt interview IPG,,
tolong doa kan aq dpt ea...
nanty lao aq dapat jadi cikgu aq blanje sume follower aq yg pakai kredit topup lime hengget...
hehehe...
janji nie......
BERKHIDMAT UNTUK ANAK BANGSA!!!!
semangat habis....
pape pon setakat ni my future masih blur...
masih jauh lagi untuk aq terokai...
tp satu yg aq pasti...
janji aq akan aq tepati lima tahun lagi...



Cukup lah sampai disini,,
lain kali cerita lagi,,
doa restu untuk kita,,
panjang umur kita berjumpa....

ChOW ChIN ChOW

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Wednesday, March 30, 2011

Heppy Birthday To You........

salam.. haye...

tengok tajuk post nie da tawu kn post nie bertemakan ape.....
birthday.. ya... hari ulangtahun kelahiran....
post arini dibuat untuk due orang individu yg sedikit special yg aq kenal..
Siti Amirah dan Siti Aliah...
meh aq ceghitekan siket pasal mereke kt korang...
mereke ini adelah due orang adek bradek kembar seiras...
mengikut rujukan secara saintifiknye mereka berkongsi uri yg same... (rasenye la.. da lame ta blaja bio)
ap yg membuatkan mereka special sgt sampai terciptanya satu post yg khas untuk mereka ialah.......
mereka adalah individu yg sumpah takkan terlepas disakat oleh aq lao ad ape2 function spt barbeku tahunan... (memang perangai aq mcm antu ghaye pon.. pasal 2 aq suke sakat orang...)
mereka juga adalah individu yg agak susah untok kelihatan kelibatnye di kampong... (mungken sebab dyorang nie jage keputehan kulet dyorg kowt... ta mcm adek aq Ellya Syakirah yg giler brutal 2..)
dan yg paleng penting,,, yg membuwadkan dyorang ney istimewa adelah senyoman dyorang yg sangat cute... (cair bai lao nampak...)

pape pon untok kakak yg garang n adek yg manes
or
adek yg garang n kakak yg manes
or
due2 yg garang n manes...
video ney untok korang...


heppy birthday kakak n adek...


p/s: kak ngah jgn jelez tao... abg ngah na bwat untok kak ngah.. tp bday kakngah da lepas...



Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Monday, March 28, 2011

Kau tak CUTE pon lah!!!!!!!!!!!!!!!!

Salam.. hai...


kt uma aq ad due ekor kucheng..
sekor beso, sekor kecik,,
yg beso wane kuneng,, yg kechik wane putheh..
aq ta tao virus ap yg da bejangkit kt kuceng2 aq ney sampay dyorg jadi terlampau cute...
 bior aq crite bout dyorang duekor tu..
yg beso name dye noneng,, umo 4 taon lbey...
asalnyer noneng ni aq jumpe mase pegi smayang terawih 4 taon lepas,,
ad orang buang dye dalam karung beras pastu buang depan masjed,, 
ape die piker ad org nak bg makan ke lao letak kt masjid?????
kot ye pon letak la kt kedai makan ke,, pasar basah ke...
dapat laa kuceng 2 makan.. ni kt depan masjed... isk3...
mule2 tu aq tgk karung guni 2 gerak2.. jd aq engat ad orang buang bayi kt dpn masjed (biasela, kan masjid adelah salah satu tempat favourite org buang anak)
aq pn g check laaa... suspend tao mase na bukak 2...
then bile bukak.................
MEOW!!!!!!!!....
sekor anak kucheng wane kuneng kuar...
alalalalalala.... kiutnyer... jadi lepas smayang 2 aq pon bwk balek kuceng 2 dgn cara memasokanye kedalam pocket baju melayu aq... dan die bibela sampai skrg disebabkan tahap kemanjaan yg terlampau...

yg kechik pulak name dye puteh,, tp slalu kene panggel kecik jea...
dye nie dtg secara tetibe je... dan disebabkan adek aq gile haiwan dye pn mengambil keputusan untok membela kucheng 2... skrg kucheng 2 pon da kene virus mengade yg trlampao...
na bawak g vet check ta cukop duet,, jd biarkan jela luncai terjun bersama labu2 nya...

nie adelah picture2 kucheng2 yg mengade itu...



 tido atas krusi pn na berdue2 an,, padahal jantan due2...


RETRO BEBEH.....

 dalam topi pon bole tido... isk3....

kalao kuceng2 dighumah anda berkelakuan seperti ini, sila bawa ke vet secepat mungkin....
hahahahahaha
 k la..... sini aje...

ChOW cHiN cHow

P/S: kak ngah,, cumel taa kuceng abg ngah?????? naty abg ngah carik satu untok kak ngah k......

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Jum Shupping...

Salam.. Hay...

Arini ialah de most bizi day of my life...
mule dgn pg td.. Selepas suboh aq teros melakukan aktiviti kegemaran aq iaitu TIDO....
dalam pukol 9 lbey aq bangon balek.. Tp lpas kol 10 bru aq gerak ke bilek aer bukan melekat kt katel tp ad masalah yg berlaku yang hanya insan yang bernama leleki sahaje yg tahu (rasenye la huhu).. 
pas gosok gigi,, cuci muke,, basah rambot aq tros sarapan (mandi P.Ramlee jea)... sarapan aq iye la lebeyhan2 makanan yg dibeli kt pasar malam smalam.. n sediket mee hoon tomyam yg aq bawak balek drpd persidangan agung pergerakan pemuda UMNO cawangan pasir panjang semalam (padahal mesyuarat 2 kt rumah jiran aq jea.. hahaha) lepas sarapan tros dpt order kene anta barang kt Parit Besar... By the way,, aq bekerja sbg budak dilevery n angut&punggah brg kt kompeni jual baje kt Senggarang.. So,, dgn selaju yg mungken,, dgn baju semalam yg tak tuka lagi,, dengan mate sembab sbb telebeh tydo.. aq pon mengangkot 3 guni baja teros sumbat dalam trunk kete... baru jea na start enjin ma'am aq plak ckp yg dye na juin sekaki bub tempat yg aq na anta brg 2 da dkt sgt ngan carrefour bp n dye ad nak beli bende kt carrefour..
Lepas je anta baja 2 aq pn pegi kedai sparepart kete kt Taman Koperasi (dekat2 dgn Hospital Pantai BP).. then pg carrefour.. Lpas lbey kurang 15 menet carik tempat parking (maklumlah ari ahad,, sume org kluar),, ma'am aq pn kate na cucuk duet... sampai jea kt ATM 2,, tgk kt screen dye ad perkataan "OUT OF SERVICE".. Ma'am aq pn mase 2 tggl 25 hengget dlm wallet... So,, kitorang masok laa jugak carrefour 2 sbb da sampai.. carikan adek aq pnye padlock untok locker kt asrama dye,, adek aq yg sorng 2 nk sparkling,, mak aq beli stationary,, n aq?? Ofcoz SUSU DUTCH LADY yg telah menjadi minoman seharian aq... then sampay jea kt cashier 2 baru laa aq engat yg mak aq belom cucok duet lg... Kebetulan aq bwak wallet aq.. so,, ape yg terjadi ialah ...........................................
............................................................................
.................................................
..........................................
..............................
................
...........
.....
...
.

AQ GUNEKAN DUET GAJI PERTAME AQ UNTOK BAYAR BENDE KT CARREFOUR
haha first time seyh kuar duet utok beli barang  kt mall...
(by the way,, aq bekerja tidak mengikut mase dan hidup ON CALL,, jadi gaji ta bnyk.. lao ad keje ad laa gaji.. lao tade,, habok jea laa......)
ney haa resit belian tadi... ku abadikan  dalam blog aq ney sbg tande kenang2an

duet yg aq gune nie adela duet yg aq plan na gune mase kuar ngan my Jantung Hati,, ciKb3yLa..
tapi nampaknye kene tggu satu kontena pnye brg sampai dlu laa bru dpt kluar.. huhu

then,, dlm kol 2 aq begerak ke muar plak,, tujuannye ialah nk tgk adek aq,, Ellya Syakirah kt Vokasional Muar,, then bawak dye kluar pg Wetex Parade kt muar,, disitu duet aq dikokak lg hingga kering da poket aq...



 Skrg ney aq tengah menunggu call dr bos aq untok pastikan minggu ney ad brg sampai tak supaye berisi laa balek duet poket aq... huhuhu...
 harap2 laaa ade keje.. huhu...

k la,,, da lame mmebebel ney,, skrg mase untok call awek terchenta n tido...
chOw CHiN cHow

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Friday, March 25, 2011

Cacat Itu Cantik

Salam.. Hyep..

Tibe2 je rase mcm nk bwat post ni... Lpas semayang td ad nampak sorang pakcik 2.. Pak cik 2 sembanhyang secara duduk.. Ushar punye ushar rupe2 nye pakcik 2 lumpuh.. sebab tak tau la plak kn... then kpale otak tros teringat uncle2 yg mintak sedekah kt pasar malam tiap2 minggu.. yg peliknyer tiap2 pasar malam ad... sindiket ape?? pape pon lao aq nampak ta sampai ati la jugak kn.. hulur la jugak singgit due..

Balik pade tajuk,,, cacat itu cantik.. Cacat didalam kamus dewan edisi keempat bermaksud kekurangan atau keadaan kurang sempurna (lengkap, baik) pada badan.. bukan KURANG UPAYA... tetapi terdapat segelintir dari golongan ini yang ,menjadikan kecacatan sebagai alasan untuk meminta belas simpati dari orang lain dan mengambil kesempatan terhadap rakyat malaysia yang sudah terbukti sangat pemurah.. 

Pada saya ramai orang yg berada didalam golongan ini yang sebenarnya telah memberi impak yg besar pada negara kita sendiri... mereka tidak menjadikan kecacatan sebagai alasan tetapi mereka menjadikan kecacatan sebagai pendorong untuk mereka.. Salah seorang yang telah membuktikan yang kecacatan bukan penghalang sesebuah kejayaan ialah Raja Shamri.. Pernahkah anda mendengar nama2 seperti Ismail Rakib,, Siti Aishah,, Mat Jamil & Ng Ah Kwai?? mereka juga telah membuktikan kecacatan bukanlah penghalang... mereka adalah pelukis2 yang mencari rezeki dengan melukis menggunakan kaki dan mulut.. Mereka memasarkan lukisan2 mereka melalui sebuah organisasi iaitu Mouth and Foot Painting artist...

dah banyak rasenyer aq membebel kt atas neh... Tujuan asal sy menulis post ini ialah untuk menyatakan bahawa cacat bukanlah satu kekurangan tetapi cacat itu cantik..
tahukah anda bahawa lesung pipit adalah salah satu bentuk kecacatan??????
jadi benarlah apa yg dinyatakan bahwasanya CACAT ITU CANTIK


cantik kan?????

cukoplah sampai disini bebelan aq... andai ada salah awal2 lagi susun seploh jari mintak maaf ye... k la...
CHoW CHiN CHoW

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

Thanks Thanks Thanks Thanks

Salam.. hye...



Nampak tak header kt atas 2???? Walaopon simple tapi sy suke.. 
Header tu sbnrnye bukan saya yg buat pon tp header tu saye mintak tolong senior sy dalam dunia blogger buatkan... 
Maklumlah budak baru belajar bak kata orang baru setahun jagung... Tapi masalahnya jagung 3-4 bulan da masak daa.... Mushkil mushkil... 
Ni pon baru post yg kedua... Tapi okay laa kan... Harap2 lepas ney dapat laa follower.. Sifu sy pesan lao nak dapat ramai  follower kene laa rajin blogwalking... Urmmm sifu,, blogwalking tu same dengan dogwalking ker???Pape pown thanks kepade kak ngah yg sudi tolong abg ngah membudak-budak kan abg ngah punye blog tau... 
SAYANG KAK NGAH LEBIH LA.



p/s: senior,sifu, n kak ngah adelah org yg same.....

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

My First Time...

salam.... haiiiii.... 


Tengok tajok macam hot kn?????? hahahahaha nie my fest time terlibat dalam dunia perbloggan nie... sume nyer sebab kak ngah aq iaitu CikB3yLa... die laa pencetus.. die laaa sifu... dye laaa catalyzer.... hahahaha ber chemistry laa plak aq neh.... segala post yg di buat,, akan buat.. dan tengah buat akan dikawal selia oleh beliau...



P/S: kak ngah 2 sy gune bub saje2 nk manje2...

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????