Monday, May 2, 2011

Baru,, BARU,, dan BARU

Salam,, Hoyt..

Sume orang ade minat maseng-maseng kan???????
Aq ade 1 minat BARU.. 
DRIFTING
o.O??
Orang kate drifting ni sukan yang mahal dan memakan belanja yang besar,,
ye la,, tayar cepat botak,, drive shaft nak kene tip top,,
pastu kete kene ade ciri2 keselamatan 
macam palang besi untuk elakkan kereta remuk kalau excident..
sume tu makan belanja yg besar..
tapi bagi aq kalau dah minat,,
bape banyak abes pon tape...

TAPI....

Aq tak la sekaye tu kan sampai nak bazir duet untuk drift ni...
jadi aq cut cost..
beli kereta yang dah full spec untuk drifting..
beli yang murah.. jd kalau jahanam pun aq tak kesah!!!!!!!!
so,, aq pon beli laa kete neyy...
...........................................................
.........................................
.......................
................
..........
........
........
............
...................
.....................................
.............................................................
.......................................
.......................
............
........
....
..
.



JENG....... JENG....... JENG.......






ni dye kete yang aq cakap kan tu... 
<<<<REMOTE CONTROL CAR>>>>
bole drift,,
ade tayar spear,,
ta kesah kalau excident..
tak payah isi minyak...
MURAH..
MUDAH..
JIMAT...
tak payah pening pening kepale nk piker..

tapi yang atas ni gambar body set original...
sampai2 je kete ni kat ruma aq aq terus modify jadi macam kat bawah ney..


Body die aq spay warne merah,,
pastu taruk racing stripe..
spoiler die aq tampal sticker RISING SUN
rim dye pulak warne PUTIH 
sebab nak cantik...

 

lampu kat kete ney da ready installed.. 
jadi dah memang gempak...
lampu belakng dye hanye menyala kalau reverse...
kat rim pon ade lampu tao..
engat ape?





Satu lagi benda BARU yang teman nak crite adelah...
baju baru... huhuhu....
semalam saye bersame family...
Mak,, Akak,, Adek,, Adek,, dan Adek,,
kuar ke bandar Batu Pahat..
kitorang pergi ke satu shopping mall baru kt BP..
tak la baru sangat...
tp baru lah jugak......
tujuan utama adelah nk beli sluar track untok adek saye
then sedang adek aq round round 
mencarik sluar yang berkenan dihati
aq pon round tengok menalah tau ade yg berkenan dihati...
lagipon duet gaji ni kalau simpan lame lame pon takot dimakan dek anai- anai..
huhu...
jadi aq pon ternampak baju ni.. 
mula mula aq pilih sehelai je...
then promoter tu kata satu RM29.99 tapi 2 RM50
bile dengar je amoi tu kate 2 RM50,,
terus aq cari baju lg satu..
JIMAT SEPOLOH HENGGET..
so,, ini la baju baju yg aq beli...
saye da pakai saiz M dah...
dah tamo paki baju saiz S..
saye dah besar... huhu



setakat ney.. ini je la benda baru yang aku bole crite...
ade mase crite lg ok...

k La..
ChOW ChIn ChOW...

Da Bace????? Ape lagi Roda Jerit Da Ad... Jerit laaaa.... You follow me i follow you.. ok?????

9 comments:

  1. Da besar ke da gemok?
    Mane satu? HAHA

    ReplyDelete
  2. layan beb main kete control ni..
    kalo kete enjin lagi layan..
    tp mahai plak..

    ReplyDelete
  3. amboi suka kete ek ?
    dulu kecik2 suka lah kete2 cm nie
    btw dah follow you :)

    ReplyDelete
  4. da agak da.mesti kete control.

    ReplyDelete
  5. dulu kecik2 saya ade kete cmtuh
    bile besa mntak kat mumy
    mumy kate"cube la jdi perempuan sikit"
    haishh =.=

    ReplyDelete
  6. khairul akmal azman: pasal 2 la cut cost.. pakai batery jea...
    Alin Liyana: pena ke alin jupe laki2 yg tak suke kete????????
    storyfromme: hehe.. cmne ley agak????
    myzasuki: ckp balek dengan mama awak.. jadi prempuan siket jea... bole maen kete lg.. mcm awek chinese yg maen drift 2... huhu

    ReplyDelete
  7. cool nye keta control. nak pinjam boleh? hehe

    ReplyDelete
  8. : nak pinjam kete control..
    dah lame x men..
    time purba kala dulu selalu main..

    ReplyDelete